Budućnost i Đer u nedjelju u ,,Morači” od 17 sati odigraće derbi glavne runde Lige šampiona.

Povodom predstojećeg meča održana je konferencija za novinare na kojoj je trener Dragan Adžić iznio očekivanja i želju da navijači dođu u većem broju i podrže djevojke u, kako je kazao, najvećem izazovu i prazniku rukometa.

- Đer je fenomenalna priprema za četvrtfinale, a sam meč sa šampionom je izazov i praznik. Želio sam u ovoj fazi da igramo sa njim - rekao je strateg ,,plavih”.

Adžić smatra da je ekipa iz Mađarske trenutno na nivou sa prethodna dva završna turnira Lige šampiona, iako je Đer u glavnoj fazi iskazao mnoge slabosti, konkretno u duelima sa Brestom.

- Bili su u objektivnoj krizi obzirom na mjesece i mjesece bez poraza. Normalno je u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona da osjete preveliku sigurnost i malo da opuste. Nama će u suštini najjači Đer, u svakom pogledu, najviše pomoći. Prije svega dobićemo što više informacija pred najvažnije aprilske mečeve, ali i reprezentacija, jer četiri najbolje Norvežanke, koje će igrati u kvalifikacijama za Olimpijske igre, nastupaju za Đer. Naša želja je da šampion bude na nivou, mi na još većem i zadržimo stabilnost u odbrani iz prve utakmice u Đeru. Mislim da sve možemo i sve zavisi od nas.

Budućnost je u glavnoj rundi zabilježila samo poraz upravo od šampiona. ,,Plave” su bile bolje od Savehofa dva puta i kod kuće od Krima. U gostujućem duelu u Švedskoj i sa slovenačkim predstavnikom, bilo je oscilacija.

- Teoretski se ne bi mogli vratiti protiv Đera sa oscilacijama kakve su bile nakon ,,plus 8” sa Krimom ili Savehofom do odmora. Vjerujem da ih nećemo imati i vjerujem da će nas Đer držati u fokusu do kraja. Bitno nam je da vdimo gdje smo u odnosu na utakmicu u Đeru. Znamo tačno kako dalje do četvrtfinala - istakao je trener Adžić.

 

 

Pratite nas!