Katarina Bulatović, proslavljena rukometna legenda, na našem portalu iz sedmice u sedmicu komentariše mečeve Lige šampiona. Kaća je ispratila posljednje utakmice grupne faze, akcenat na Budućnost, i prokomentarisala je parove osmine finala elitnog takmičenja. Vidi uzbudljive okršaje, ali je i izdvojila apsolutne favorite za plasman među osam najboljih.

Evo na koji način Kaća vidi Budućnost:

- Golmanka treba da ostane na istom nivou. Vidjelo se u posljednjem meču sa Podravkom, kad god je bilo teško, Barbara Arenhart je branila skoro sve. Bila je vjetar u leđa. Uz takvu Barbaru i jaku odbranu, ne mogu da kažem sa više koncentracije u napada, jer im je zaista teško, Budućnost može do četvrtfinala. Zavisiće dosta toga kako će se osjećati Valerija Maslova i Katarina Džaferović. Svaka igračica za Budućnost je važna u rotaciji.

Za Kaću najprijatnije iznenađenje grupne faze Lige šampiona su CSKA i Krim. Očekivala je više od FTC-a i Valčee.

Budućnost - FTC

Mađarski tim je sa mladim igračicama u grupnoj fazi igrao toplo - hladno, a sa Vajpersom je pokazao kako može i treba da igra. Ne znam u kolikoj mjeri će se važnost osmine finala kroz pritisak odraziti na ovaj tim. Budućnost ima neke iskusne igračice i znaju da se nose sa pritiskom, ali ima i mlađe. Biće im teško zbog veće rotacije FTC-a, a i djevojke dosta trče, a kada se zainate, kao sa Vajpersom, mogu da odigraju dobru odbranu. Mislim da će rezultat zavisiti od toga koliko će Budućnost biti spremna, s obzirom na manju rotaciju, da sve ovo izdrži. Da su sve igračice na raspolaganju ne bi postavljali pitanje ko će dalje. Iz tog razloga je dosta toga u igri drugačije. Eto, Majda igra na desnom beku, što govori koliko igračica fali.

Bitighajm - Đer

Đer ima cilj i put, ne očekujem od njemačkog tima da im priprijeti. Istina je da je Đer igrao toplo - hladno, ali je i u tim lošijim izdanjima dolazio do boda, što govori o snazi i ogromnom iskustvu. Demonstraciju sile pokazali su  2. poluvremenu sa oslabljenim CSKA, a cilj u još nekim mečevima, kao u 1. poluvremenu u Podgorici. Spremni su za ove duele, iako nijesu bili planirani, a vidjelo se koliko im znači sve ovo u posljednjem kolu grupne faze.

Podravka - Rostov

Kako je Podravka igrala u Podgorici mislim da bez šansi za trijumf ulazi u duel osmine finala. Rostov se još uvijek traži. Zavise od Vjahireve, ali i Francuskinja se dobro osjeća, navikla se na ekipu i sigurno će sa njom još bolje da izgledaju na terenu. Ani nakon povrede i korone treba vremena, ali vratiće se i igraće onako kako zna da igra.

Krim - CSKA

Krim je mlada ekipa i očekivano igra toplo - hladno. Raduje što Matea Pletikosić igra super, nikad bolje partije nije pružala. Dok je bila u Budućnosti nije dobijala šansu, a u Krimu je iskoristila na najbolji način. Mislim da bi ovaj tim morao da odigra obje utakmice na vrhunskom nivou za plasman među osam. Ali, kao mlada ekipa još nijesu spremni za to.

Borusija - Mec

Blagu prednost dajem Mecu zbog svega što je pokazao u grupnoj fazi. Posebno zbog izdanja kod kuće.

Esbjerg - Brest

Jedan od zanimljivijih duela osmine finala. Brest ne igra sjajno, Esbjerg sa Penom igra toplo - hladno, ali ova ekipa zna i može da odigra vrhunske mečeve. Vjerovatno će  namučiti protivnika. Dajem prednost Brestu. Sa igračicama koje ima mora da prođe dalje, a neće biti lako. Moraće Brest da odigra puno bolje u odnosu na posljednje partije.

Valčea - Bukurešt

Zanimljiv par osmine finala. U prvenstvu ova dva tima igraju sjajne utakmice i to su, zaista, odlični okršaji. Kako u posljednje vrijeme igra - Bukurešt je favorit. Valčea još uvijek ima određenih problema, vidi se da se muči. Mnoge od prvotimki su izašle iz korone i vidno je da se bolje osjećaju. Sigurno da Valčea neće odustati. Derbi je posebno važan za obje ekipe.

Vajpers - Odenze

Vajpers se u posljednje vrijeme muči. Super su igrali, ali sada je drugačije. Vjerovatno ih je stigao umor zbog velikog broja utakmica u kratkom periodu i zato su daleko od onoga kako su igrali. Pitanje je kako će se osjećati Nora Mork koja se povrijedila.Vjerujem da nije ništa ozbiljno i da će pomoći ekipi. Odenze može fenomenalno da odigra i prođe. Malo je falilo danskom timu da slavi u Đeru. Ova ekipa ima odlične igračice, a vidjećemo koliko mogu. U svakom slučaju, gledaćemo interesantan meč.