Tivat će i ove godine biti domaćin turnira za najmlađe rukometaše - Mini Handball kupa „Dreamers”, koji će se održati 30. aprila.

Igraće se u četiri kategorije, po dvije dječaka i djevojčica, za 2012. i 2013. godište.

Organizator je RK Partizan, a glavnu ulogu imaće kapiten prvog tima i trener mlađih kategorija, Vuk Kaluđerović.

- Prvobitni cilj mi je da okupimo što više ekipa iz Crne Gore, jer nemamo zvanično takmičenje za mini rukomet. Okvirno bi trebalo da bude 24 ekipe, po šest u svakoj konkurenciji, s tim da će za 2012. godište vjerovatno biti i više muških ekipa. Ove godine očekujemo i nekoliko ekipa iz regiona. Zrinjski iz Mostara je potvrdio dolazak, vjerovatno će doći i Izviđač iz Ljubuškog i Leotar iz Trebinja - kaže Kaluđerović.

Od domaćih klubova već se zna nekoliko timova koji će učestvovati. Pitanje je šta će biti sa Starsom, jer će alfa i omega tog kluba, Marko Martinović, tada sa reprezentacijom učestvovati na Mediteranskom prvenstvu.

- Nastup su potvrdili Budućnost, Lovćen, Jedinstvo, Mornar 7, Podgorica 2013 i Titograd, još čekamo ostale potvrde. Ovo nam je drugi po redu turnir, koji organizujem uz pomoć kluba, ali najviše na dobru volju i entuzijazam.

Pomoć bi trebalo da dođe od Opštine Tivat i Rukometnog saveza Crne Gore.

- Situacija nije idealna, ali nije ni loša, kad vidim sa čim se susreću ostali rukometni klubovi u Crnoj Gori. Imamo adekvatnu podršku Opštine, najavili su da će nam pomoći oko turnira. Prošle godine smo od Turističke organizacije dobili nešto novca za organizaciju, sada se nadam da će nam pomoći i Opština, jer troškovi nisu mali. I Rukometni savez nam je obećao da će nam pokriti troškove sudija - ističe Kaluđerović.

Turnir će početi u 9 časova, a cilj je da se završi do 16.30 časova. Razlog je zanimljiv.

- Želimo da sve završimo do 16.30, kako bismo pokupili djecu u autobus i imali sat i po da dođemo na utakmicu seniora Crne Gore i BiH.

U Crnoj Gori se igraju pionirske lige za 2008. i 2010. godište, mlađa djeca nastupaju samo na turnirima kao što je ovaj u Tivtu.

- Cilj nam je što veća popularizacija rukometa. Biće i nagrade, ali su one potpuno u drugom planu. Želimo da, uz dva lijepa festivala koji organizuju Marko Martinović i Filip Adžić, upotpunimo aktivnosti za taj uzrast. Djeca to traže, pitaju kad će turniri, utakmice, medalje... Ako toga nema, hoće da idu na druge sportove - naglasio je Kaluđerović.

Njegov Partizan je juče u derbiju Kod-io Pionirske lige za dječake 2010. godište savladao Lovćen 15:13 i ostao u igri za titulu. U istoj poziciji je i sa dvije godine starijom generacijom.

- Vodio sam obje ekipe na dosta turnira, uz veliku podršku, prije svega, roditelja, a pogotovo sa 2010. godištem smo imali dosta uspjeha. Nisam subjektivan ako kažem da smo uradili veliki posao sa mlađim kategorijama, na kojima nam je najveći fokus. Spremamo se za sezonu turnira nakon završenih obaveza u ligama, a imamo jedan veliki projekat u zamisli - nastup na turniru u italijanskom Teramu od 9. do 15. jula. Šanse za to su sada 50:50.

Rukomet je u Tivtu veoma popularan. Partizan je bio šampion 2017. i osvajač Kupa godinu ranije, ali se u posljednje vrijeme sve više ističu mlađi. Iz generacije 2008. je odskočio desni bek Nemanja Batuta, koji je već i kadetski reprezentativac i budućnost našeg rukometa, od dvije godine mlađih obećavaju Boško Jovanović, Miloš Tujković...

- Najbitnije mi je da imamo kontinuiran rad sa mlađim kategorijama. Počeo sam sa generacijom 2008, koja je sad već starija pionirska, tu su i 2010. i 2011. kao mlađi pioniri, imamo 2012. i 2013. u mini rukometu, a treniraju i još mlađi. Bitno je da prelazimo iz generacije u generaciju, što nije bio slučaj prije 10-15 godina - zaključio je Kaluđerović.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve