Hrvatski stručnjak Vladimir Šola odlukom Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore imenovan je za novog šefa stručnog štaba nacionalnog timaMjesto selektora ostalo je upražnjeno nakon odluke Zorana Roganovića da se povuče po završetku nastupa na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj, na kojem je izboren plasman u glavnu rundu.

Navedena odluka uslovila je da mjesto selektora ostane upraženjeno, te potrebu da se u najkraćem roku obave razgovori sa potencijalnim kandidatima i od strane Upravnog odbora Saveza imenuje stručnjak koji će u narednom periodu pokrivati navedenu funkciju.

- Zahvalnost predsjedniku Saveza Petru Kapisodi i Upravnom odboru na imenovanju koje doživljavam kao veliku čast. Crna Gora je zemlja koja je dala puno kvalitetnih rukometaša i koja trenutno igra lijep rukomet, a uz to ima sjajnu perspektivu. Zaista je zadovoljstvo raditi u takvim uslovima. Tačno za mjesec očekuje nas prvi od dva kvalifikaciona meča protiv Slovenije i biće teško storiti nešto novo za tako kratko vrijeme. Stoga se moram osloniti na ono što je radio dosadašnji selektor Zoran Roganović, a prethodnih godina je radio zaista sjajan posao. To kažem ne iz kurtoazije, već zaista tako mislim i potrebno je da nastavim tamo gdje je on stao. Naravno, svaki trener da neki svoj pečat u radu sa timom, pa vjerujem da ću nakon analize što većeg broja mečeva Crne Gore u proteklom periodu, a naročito onog protiv Slovenije na posljednjem Svjetskom prvenstvu, izvući zaključke i spremiti dobru strategiju, kako bi došli do dobrog rezultata u tom dvomeču - kazao je selektor našeg nacionalnog tima.

Pratite nas!