Posljednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ,,lavovi” će odigrati sjutra (18 sati) u ,,Morači” protiv Bosne i Hercegovine. Naš tim je obezbijedio vizu za Njemačku, ali predstoji borba za drugo mjesto, samim tim i bolju poziciju u žrijebanju.

Naši igrači su spremni da ostvare novi trijumf, nakon što su nedavno bili bolji od Kosova (drugi put). I protiv BiH Miloš Vujović i drugovi u Sarajevu su slavili sa čak 11 golova razlike. Žele sličan scenario u Podgorici, odnosno trijumf, svjesni da ih čeka težak meč, o čemu su govorili Srefan Čavor i krilo Vujović koji nije igrao u Prištini.

- Čeka nas i bitna i teška utakmica. Nijesmo očekivali da će Slovenija da izgubi od Bosne i Hercegovine. Ali, Slovenije je u taj meč ušla sa podmlađenim timom, pa smo i mogli da pretpostavimo da će biti teška utakmica. Probaće i nas da dobiju kako bi završili na drugoj poziciji. Ali, ako budemo igrali kao što znamo kod kuće, pobijedićemo.

U posljednjem gostujućem meču u Prištini bilo je oscilacija u igri…

- Možda i nijesmo odigrali kako treba, ali ove utakmice su dosta teške. A čini mi se da smo se i prošli put namučili protiv Kosova u gostima. Na kraju je najbitnija pobjeda - jasan je Čavor.

Vujović vjeruje da će navijači doći u velikom broju kako bi im pomogli i zajedno proslavili i pobjedu i plasman na EP.

- Plasirali smo se na EP, međutim pobjedom nad BiH bili bi u boljoj situaciji pred žrijeb. Nadam se da ćemo slaviti i odraditi posao onako kako zamišljamo - istakao je Vujović.

U prvom meču u Sarajevu Crna Gora je pokazala da je kvalitetnija. Očigledno da u sjutrašnjem meču sve zavisi od ,,lavova”.

- Tada su bili u padu, ali kasnije su pokazali kvalitet. Pobijedili su u prethodnom kolu i Sloveniju. Siguran sam da su u Podgoricu došli rasterećeni i vjerovatno sa motivacijm da dođu do još jedne senzacije. Zato moramo da ostanemo mirni, jer znamo šta želimo - kazao je Vujović.  

 

Foto: S. Ivanović