Seriju teških utakmica na Svjetskom prvenstvu u Japanu  rukometašice Crne Gore otvoriće sjutra (7 sati) sa Mađarskom.

,,Lavice“ imaju maksimalan učinak nakon dva kola u C grupi, Mađarice derbi čekaju pobjedom (Kazahstn) i porazom od Španije.

Kreće bitka za bodove, a u našem timu vjeruju da će znati da odgovore velikom broju obaveza koje će ih sačekati u sjutrašnjem meču i to sa protivnikom koji je najavio borbu za medalju.

- Ispunile smo planirano, osvojile četiri boda koja nam puno znače. Željele smo prva dva meča da odigramo malo bolje, ustvari puno boje, ali šta je tu je. Svaka od nas je svjesna bog čega je ovdje. Vjerujem da će sjutra protiv Mađarske osjećaj biti puno bolji i da će igra biti puno bolja. Pokazale smo to u pripremnim utakmicama protiv Njemačke i Norveške - poručila je Katarina Bulatović.

Od sjutra se sve računa, svaki bod, svaka odbrana, sjutra počinje ono prvo i za nas počinje Svjetsko prvenstvo - jasna je Bulatović.

- Znamo cilj, vjerujem da ćemo imati snage da izborimo kvalifikacje za Olimpijske igre.

Kaća je dobro upoznata sa kvalitetom igračica koje nastupaju za mađarski tim.

- Mlada, ali i iskusna reprezentacija, dugo su zajedno, imaju puno okupljanja,  usred sezone zajedno su po nekoliko dana. Dugo i puno su se spremali za ovo Svjetsko prvenstvo, a očekivanja su im velika. Imaju dosta mladih igračica, ali vjerujem da možemo sa njima. Poznajemo ih odlično, ne samo ja. Igrale smo dosta puta protiv FTC- a, a to je praktično reprezentacija. Imale smo neke pripremne mečeve sa njima, a od tada nijesu puno mijenjali. Spremićemo ih dobro, to što  dogovorimo da ispoštujemo do kraja, a onda neće biti većih problema. Očekujem  tešku utakmicu. Ovo je borba, bukvalno, za svaki bod i za svaki gol. Prije svega moramo dobro da odigramo, uđemo u meč sa dobrim osjećajem, odigramo dobru odbranu, ako to ispoštujemo, neće biti velikih problema.

Prva dva meča na šampionatu naše reprezentativke odigrale su po principu toplo-hladno.

- Moramo da  shvatimo situaciju u kojoj se nalazimo, ne mogu da kaže da pristupimo ozbiljnije, jer smo i u ove dvije prve utakmice imale ozbiljan pristup ali nek stvari, definitivno, moraju da se promijene. Svjesne smo dobro svega.

Pratite nas!