U najjačoj rukometnoj ligi na svijetu, Bundesligi, naredne sezone igraće četiri Crnogorca.

Ali, neće biti jedini predstavnici našeg rukometa, jer će u nižim ligama biti još nekoliko Crnogoraca.

Jedan od njih je Vuksan Zmajević, koji je potpisao za niželigaša HSG Sevetal-Ashauzen. Nakon probe je potpisao dvogodišnji ugovor, uz mogućnost produžetka saradnje.

Dok sezona počne, 24-godišnji Nikšićanin će i raditi, a onda se potpuno posvetiti novom klubu.

Zmajević će igrati na pozicijama desnog beka i krila, a zanimljivo je da može da igra i pivota i da šutira sa obje ruke.

- Moj novi klub je tražio igrača koji je ljevak i koji može da pokriva poziciju desnog beka i krila, pa je tako došlo i do saradnje. Srećan sam zbog novog angažmana i nadam se da ću dati doprinos u ostvarivanju ambicija kluba, kao i da ću u naredne dvije godine ostvariti napredak i na ličnom planu. Klub je ispred sebe postavio cilj da uđe u veći rang, a koliko se ozbiljno pristupa svemu tome dokazuje i podatak da će ekipa pored prijateljskih mečeva u Njemačkoj, u septembru igrati nekoliko utakmica u Danskoj, protiv ekipa koje igraju u prvoj i drugoj ligi - istakao je Zmajević koji je rukometom počeo da se bavi u Čeliku, a nastupao je za Sutjesku, Nikšić i Danilovgrad, sa kojim je prošle godine igrao Prvu ligu Crne Gore.