Buzau je u finalu Kupa Rumunije. Ekipa koju sa gola vode crnogorske reprezentativke Marta Batinović i Ljubica Nenezić za prvi trofej u ovoj sezoni boriće se sjutra sa boljim iz današnjeg meča CSM Bukurešt-Rapid Bukurešt.

Favorit je učesnik Lige šampiona, pa je velika šansa da golmanke o trofeju odlučuju sa reprezentativnim koleginicama Andreom Klikovac i Emom Ramusović.

Pred sjutrašnje finale posebno hrabri forma golmanke Batinović, koja je u sva tri meča bila dvocifrena i pokazala odličnu formu za obaveze u novom klubu, ali i reprezentaciji.

- Veliki uspjeh. Najveći u istoriji kluba. Srećni su svi, finale je sjutra i nadam se da  ćemo pokazati sve dobre stvari iz prethodnih mečeva. Hrabri igra, odnos i zajedništvo. Eto, danas smo pokazali potreban stepen koncentracije jr smo gubili tri gola do odmora od Zalua, a na kraju smo slavili 28:25 - kazala je Batinović za naš portal.

Marta je ove sezone stigla u Buzau iz Valčee od koje su bili bolji na putu do finala (34:33).

- Bilo je neobično igrati protiv bivšeg kluba. Utakmica je bila i teška i zanimljiva, a na kraju smo stigli do velikog trijumfa. Pokazali smo i u tom meču sve najbolje što smo mogli. I zaista smo dobar tim. Lično se osjećam odlično, branim puno, u dobroj sam formi, zadovoljna sam i srećna.

Vrlo brzo će i domaće prvenstvo.

- Mi smo tim i to je ono što hrabri za budućnost. Borimo se, mogu slobodno da kažem, kao lavice, tu smo jedna za drugu. Samo prvenstvo biće teško, mnogo je strankinja u ligi, na primjer Braila ima čak devet Brazilki. Mi ćemo probati, kao i prošle godine, da budemo u krugu četiri najbolje ekipe. Pokazali smo da možemo sa svima da igramo, imamo super publiku, vjerujem da će sve biti kako želimo. Samo da nemamo povreda, jer svaka igračica nam je bitna.

Lakše je kada je u ekipi neko koga poznaješ, Marta i Ljubica pomagaće jedna drugoj.

- Naravo da je lijepo. Sa nama je tu i Petrović iz Srbije. Drugačije je kada imaš nekoga koga poznaješ i na koga možeš da se osloniš. Dopunjavaćemo se i to je najvažnije.

Reprezentaciju Crne Gore u oktobru, pred nastupna na SP u Španiji, očekuju nove provjere.

- Na raspolaganju sam. U reprezentaciji sam bila, davala sve što sam mogla. Čekaju nas novi izazovi, a lično imam još puno godina ispred sebe - poručila je Batinović.