Rijetki su sportisti koji se raduju pripremama uoči starta sezone, naročito onom dijelu kada se akcenat stavlja na fizičku spremu.

Jedan crnogorski rukometaš je, međutim, sa nestrpljenjem dočekao sve te obaveze.

- Poslije godinu koje sam proveo u bolnicama i na terapijama sada se osjećam baš lijepo. Nakon svega što sam prošao, došlo je vrijeme da krenem u nove pobjede - rekao je iz Berlina za Arenu Miloš Vujović, koji je prošle sedmice počeo pripreme u novom klubu, Fuhseu.

Svoj na svome

Vujović je povredu pete doživio u junu 2019. u kvalifikacionom meču protiv Farskih Ostrva, ali je nastupio u utakmici odluke za plasman na Evropsko prvenstvo, protiv Ukrajine u Podgorici.

Propustio je većinu jesenjeg dijela prošle sezone, a onda obnovio povredu početkom januara, u prijateljskom duelu sa Slovenijom nekoliko dana uoči Evropskog prvenstva.

Nije igrao na šampionatu Starog kontinenta i oporavljao se pola godine.

- Sve u vezi terapija odradio sam u Berlinu i Crnoj Gori. Za sad je sve super. Počeli smo pripreme, osjećam se vrlo dobro. Već sam upoznao ekipu kad sam proljetos oko mjesec bio ovdje na liječenju, što mi je dobrodošlo, sada sam kao svoj na svome. Osim mene, stiglo je još pojačanja i vjerujem da ćemo imati ozbiljan tim koji će pucati na veliko. Najvažnije je da nas povrede mimoiđu i sigurno će biti lijepih rezultata - kazalo je vihorno lijevo krilo rođeno na Cetinju 1993. godine.

Da nije (bilo) pandemije virusa kovid-19, takmičarske obaveze za Vujovića počele bi u septembru.

Situacija je takva da ni sada ne može sa sigurnošću da kaže kada će poslije duge pauze odigrati prvi zvanični meč.

- Kako sada stvari stoje, sezona će početi 1. oktobra i publika će biti na tribinama. Nadamo se da se u međuvremenu neće pogoršati situacija koja je bila dosta ozbiljna. Isprva smo trenirali u dvije grupe, pod maskama, uradili smo sve što je bilo u našoj moći, na profesionalnom nivou. Tu smo da ispoštujemo što god nam se kaže - naveo je Vujović.

Pripadam Bundesligi

Crnogorski reprezentativac ponikao je u Lovćenu, nakon čega je nosio dres Ulcinja i Budvanske rivijere, prije nego se otisnuo u inostranstvo.

Izdanjima u Pečuju zaslužio je prelazak u Tatabanju, gdje je ostao pet godina i izborio transfer koji je čekao od starta profesionalne karijere.

- Bio mi je san da zaigram u njemačkoj Bundesligi, najjačoj ligi na svijetu, i pokažem što sam naučio igrajući u Crnoj Gori i Mađarskoj, kao i u dresu reprezentacije. Uvijek sam imao osjećaj da pripadam ovoj sredini. Naročito sada, poslije gotovo godinu van terena, želja je još veća. Baš sam nestrpljiv i jedva čekam da krene mašina - naglasio je Vujović.

U većem klubu veća su i očekivanja.

- Svjestan sam toga, dolazim u Bundesligu kao najbolji strijelac mađarske lige iz sezone 2018/19. i sigurno to donosi određeni teret. Ne bježim od toga, spreman sam i siguran da ću pomoći ekipi. Srećan sam što sam ovdje i razmišljam pozitivno.

Pucaju visoko

„Lisice” ambiciozno dočekuju sezonu, ali u konkurenciji kakva je bundesligaška nema garancija.

- Fuhse Berlin je doveo baš dobra pojačanja, ali ne mogu sa sigurnošću da kažem na koje mjesto „pucamo”. Ipak, redovno je bio među vodećih pet i od nas se očekuje da napravimo korak više.

Vujovićev novi klub igraće i u Evropskoj ligi, takmičenju koje je nasljednik EHF kupa.

- Startovaćemo od drugog kvalifikacija, a ime rivala još ne znamo. Čeka nas sezona sa velikim brojem utakmica, sigurno i mnogo uzbuđenja, i radujem se tome - poručio je Miloš Vujović.

Teško je preboljeti otkazivanje baraža za SP

Milošu Vujoviću, kao i ostalim crnogorskim reprezentativcima, teško je palo otkazivanje baraža za Svjetsko prvenstvo i uskraćena šansa za plasman na šampionat u Egiptu 2021.

- Teško je to preboljeti. I dalje je svima gorak ukus kad se pomene Svjetsko prvenstvo. Mlada smo ekipa, željna velikih utakmica i to nas je svakako dosta poremetilo. Nadali smo se specijalnoj pozivnici, ali ni od toga nije bilo ništa - konstatovao je Vujović.

Selekciju Zorana Roganovića čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2022. i dueli sa Švedskom, Rumunijom i Kosovom.

- Dobro smo prošli na žrijebu. Jesu sve to dobre selekcije, ali znamo koliko vrijedimo i možemo da se nadamo prolazu. Zaslužujemo to, odlična smo ekipa, stasavamo kao igrači i iz godine u godinu sve više pokazujemo. Pred nama je svijetla budućnost, jedva čekamo da počnu kvalifikacije i ponovo obradujemo naciju - izjavilo je lijevo krilo „lavova”.