Braila je bila bolja od Podravke (30:27), Ljubica Nenezić (9 odbrana i gol) uspješnija od koleginice iz reprezentacije Dijane Mugoše (šest golova).

Rumunska ekipa revanširala se domaćinu za jučerašnji poraz. Danas je zakazan novi i posljednji duel hrvatskog i rumunskog tima.

- Generalno smo zadovoljni nakon ove dvije utakmice, ostaje još sjutra jedna da se odigra. Juče smo imali više problema u odbrani, danas smo ispravili neke greške i došli do boljeg rezultata. Lično se super osjećam u ekipi. Mislim da su me cure prihvatile, a sa većinom se i znam. Atmosfera odlična i to bitan faktor u jednom timu - kazala je Nenezić za naš portal.

Rumunska ekipa je odigrala prve utakmice nakon četiri i po mjeseca pauze.

- Zadovoljni smo kako smo odradili pripreme. Planovi su za sada da nastavimo sa radom u Braili, nadam se da će prvenstvo početi brzo, a definitivno nam fali takmičenje.

Ljubica će sa svojim klubom igrati evropsko takmičenje.

- Igramo EHF kup i jako sam srećna što ćemo se naći u tom takmičenju, mislim da možemo da odradimo dobar posao. S obzirom da su ovo prvi kontrolni mečevi i da sve ide kako treba, imamo realne šanse da budemo među prve tri ekipe na tabeli.

Najbolja hrvatska ekipa do sada je odigrala pet kontrolnih utakmica. Prvi pripremni Podravka je izgubila od Šiofoka, a onda su uslijedila tri trijumfa...

- Odigrali smo puno utakmica za kratko vrijeme. Radimo jako, iza nas su kvalitetni treninzi. Sigurna sam da možemo još bolje, a vjerujem da ćemo i pokazati - ispričala je Mugoša za naš portal.

Podravka će do meča protiv Budućnosti na startu Lige šampiona raditi sa Krimom, a planiran je put u Mađarsku i novi duel sa Šiofokom.

- Imaćemo dovoljno utakmica do početka Lige šampiona. Za sad sve ide svojim tokom.

Dijana je u odličnoj formi, hrabre njene partije, a već je u uvodnom pripremnom takmičarskom dijelu iskazala ogroman kvalitet.

- Već sam rekla da kvalitetno radimo, što se vidi i vidjeće se na terenu.