Na svoj 23. rođendan, Itana Čavlović je krenula u novu avanturu.

Nekadašnja pivotkinja Budućnosti, svojevremeno najmlađa igračica kadetske reprezentacije Maje Savić, preko Istanbula se zaputila ka Bukureštu, gdje će nositi dres Rapida.

U glavnom gradu Rumunije sačekaće je sugrađanka Jasna Boljević, ali i veoma jaka konkurencija na crti, jer će bordo dres nositi i 194 centimetra visoka Angolka, Albertina Kasoma.

- Presrećna sam što idem tamo u Rapid, prvo zbog jake rumunske lige, a onda i zbog ekipe, koja je ove sezone mnogo ozbiljnija nego prošlih godina. Pojačali su ekipu i ambicije su se povećale - rekla je Itana za MNE rukomet.

Zna da joj neće biti lako da se izbori za minutažu, ali joj je fali samopouzdanja.

- Konkurencija je velika, jer će nas biti tri pivotkinje. Sve tri smo u dobroj formi i na dobrom nivou. Očekivanja za ovu sezonu su velika. Zdravlje mi je prije svega najbitnije, a onda i da napredujem uz trenere i ekipu. Ne sumnjam da će tako i biti, jer se osjećam super i spremna sam za sve što me čeka.

Itana je večeras odletjela u Istanbul, gdje će prespavati, a onda rano ujutro produžiti u Bukurešt.

- Odradila sam testove na kovid-19, sve je u redu. Ekipa će od ponedjeljka biti u karantinu, koji je obavezan za sve učesnike završnog turnira Kupa. Igramo polufinale protiv Valčee, ali ja neću stići tu da nastupim. Nadam se da ću do početka prvenstva biti priključena.

Srećna je što će je u Rapidu dočekati starija sugrađanka.

- Jasna je tamo, a to mi baš puno znači, jer je dugo u Rumuniji. Nadam se da će ova sezona proći svima bez povreda i da će se “stari” rukomet vratiti brzo, uz navijače i normalne okolnosti.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve