Crnogorska rukometna reprezentacija pobijedila je Senegal 29:25 (14:15) na startu Svjetskog prvenstva u Japanu.

Pritisak premijernog meča odrazio se na igru naših reprezentativki koje su se u posljednjih pet minuta razigrale, primile gol, a postigle četiri.

Dugo su tražile ,,lavice“ pravi ritam, u napadu i nijesu imale toliko problema, koliko u odbrani. Protivnik je ozbiljne probleme pravio sa bekovskih pozicija, a sa gola Sato, koja je prošle godine bila najbolja golmanka francuskog prvenstva. Na odmor su Senegalke otišle sa golom prednosti, da bi već u 34. minutu vodile 17:15. Nakon propuštene šanse za ,,plus 3“, naše djevojke počele su da igraju. Dobar nagovještaj uslijedio je u 45. minutu (22:20), a ključan detalj dogodio se četiri minuta prije kraja kada je Majda Mehmedović oduzela loptu, prislijedila je do Jovanke Radičević, a kapitenka  pogodila za 26:24.

Najefikasnija u crnogorskoj reprezentaciji bila je Đurđina Jauković (7), Jelena Despotović postigla je pet golova koliko i Majda Mehmedović, gol manje Jovanka Radičević, Ema Ramusović tri, Andrea Klikovac dva, po gol Katarina Bulatović, Itana Grbić i Tatjana Brnović.

Selektor Johanson za premijerni meč nije računao na golmanku Marina Rajčić, koja je posljednjih dana imala probleme sa leđima, a od 16. minuta, kada je povrijedila skočni zglob, ni na Bulatović.

Crna Gora - Senegal 29:25 (14:15)

Jacuširo - Glavna dvorana. Gledalaca: 1.500. Sudije: Kutler i Merc (Njemačka). Sedmerci: Senegal 4 (4), Crna Gora 4 (4). Isključenja: Senegal 4, Crna Gora 10 minuta.

Senegal: Lo, Sako (14 odbrana), Sek, Sankare 5, Kamara 4, Keita 5, Endiaje 3 (3), Kante, Paje 3, Ba, Sene, Sila, Si, Dapina 2 (1), Kamdop 1, Diop 2.

Crna Gora: Nenezić (dvije odbrane), Batinović (sedam odbrana), Radičević 4, Jauković 7 (4), Klikovac 3, Knežević, Ujkić, Premović, Bulatović 1, Brnović 1, Mugoša, Ramusović 3, Mehmedović 4, Despotović 5, Raičević, Grbić 1.