Drugi put u istoriji, rukometašice Crne Gore igraće u četvrtfinalu Olimpijskih igara, ako se ne dogodi neko čudo - „lavice” su savladale Južnu Koreju 28:26 i kolo prije kraja praktično osigurale plasman među osam najboljih selekcija.

Postoji teoretska šansa da ne uspiju, ali bi morale da u posljednjem kolu izgube od Holandije, da Južna Koreja dobije Angolu, a Japan šokira Norvešku.

Jutro u Tokiju je počelo odlično, jer je Angola savladala Japan i tako otvorila vrata nokaut faze timu Bojane Popović, a samim tim mu i omogućila da rasterećenije igra protiv Koreanki.

Da je domaćin slavio, Crna Gora bi morala da trijumfuje bar tri razlike da bi u eventualnom krugu sa dvije azijske selekcije bila najbolja.

Krenulo je sjajno - Tatjana Brnović je dala tri gola i već u 6. minutu je bilo 5:1. Korejke su tada zaigrale bolje u odbrani, preokrenule na 8:7, ali to im je bilo jedino vođstvo.

„Lavice” su odgovorile serijom 5:0 za 12:8, a onda do kraja samo jednom, i to na početku nastavka, dozvolile rivalkama da priđu na minimalnu razliku (13:12).

Tada se probudila Đurđina Jauković i sa nekoliko golova vratila osjetniju prednost. Dilema više nije bilo...

Nažalost, u finišu je malo pokvaren utisak. Na dva i po minuta do kraja, Jovanka Radičević je povisila na 28:22 i bilo je potrebno da se održi bar tri razlike da četvrtfinale bude i teoretski osigurano.

Crna Gora je, međutim, dozvolila upornim Korejkama da meč završe serijom 4:0 i sačuvaju neizvjesnost pred posljednje kolo.

Jovanka Radičević je bila najefikasnija sa šest golova, Majda Mehmedović, koja je bila najbolja na terenu, i Jaukovićeva su dale po pet. Tatjana Brnović je postigla četiri, Ema Ramusović i Andrea Klikovac po dva, a po jedan Dijana Mugoša, Jelena Despotović, Itana Grbić i Nikolina Vukčević.

Ljubica Nenezić je upisala devet odbrana.

U poraženom timu ubjedljivo najbolja je bila Migjeong Li sa 10 pogodaka.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve