Piše: Mladen Rakčević, bivši reprezentativac Crne Gore

Sinoćnja utakmica me podsjetila na neke naše ranije sa Bjelorusima, koji nam tradicionalno ne leže jer su robusni, igraju 6-0 odbranu sa anticipacijom, na koju se uopšte nijesmo snašli.

Ono što je karakterisalo prvih 15-20 minuta, odnosno skoro cijelu utakmicu, su fantastične odbrane Simića, ali nijesmo to umjeli da iskoristimo.

Odbrana nam je, za razliku od prve dvije utakmice, bila previše slaba, previše duboka, što su Bjelorusi lagano rješavali, s tim što je Simo branio dobro, pa smo imali neke šanse i prednost 6:4.

Međutim, bilo je pitanje trenutka kad će protivnik to iskoristiti.

Sve u svemu, sigurno će ta utakmica puno značiti našim igračima kao iskustvo za naredne pobjede.

Citiraću izjavu nekadašnjeg selektora tenisera Srbije Bogdana Obradovića, koji je svojevremeno rekao: ,,Porazi su stubovi budućih pobjeda“.

Neka takva bude i ova utakmica. Sigurno će Zoran sa stručnim štabom napraviti detaljnu analizu prvenstva, pa konkretno i utakmice sa Bjelorusima, jer je to bilo naše finale. I tu se mora nešto začinjet.

Nijesam vidio energiju kao u prve dvije utakmice. Da li je to posljedica umora, iscrpljenosti poslije meča sa Srbijom, fizičke i psihičke potrošnje - sigurno jeste, ali i Bjelorusija je odigrala dvije utakmice prije naše, smatram da smo morali malo bolje odreagovati.

Cjelokupni utisak je uspješan. Upisali smo istorijsku pobjedu - istorijska je zato što je prva, a ne zato što je protiv Srbije. Vjerujemo da će sad sve krenuti još boljim putem, vjerujem u Zoranov rad sa njima. Ima još igrača koji nijesu bili na Evropskom prvenstvu, a trebalo je da budu da nijesu bili povrijeđeni.

Siguran sam da je napravio širok krug igrača koje može da provjerava od situacije do situacije i da ćemo ići samo uzlaznom putanjom.

Na kraju krajeva, preuzeo je reprezentaciju kad nije bila u baš lijepoj situaciji, potom se kvalifikovao na Evropsko prvenstvo, upisao prvu pobjedu i nijesmo se obrukali iako smo izgubili devet razlike od Bjelorusije jer to ne odslikava realno stanje, a posebno nijesmo u prve dvije utakmice.

Veliki rad je pred njima, a poslali su nam lijepu poruku - da treba vjerovati u njih i dati im svu podršku.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve