Deset godina se čekala pobjeda nad Španijom, u sjajnoj atmosferi „Morače” nije mogla da izmakne - rukometašice Crne Gore su na otvaranju grupe D Evropskog prvenstva slavile 30:23.

Tim Bojane Popović je poveo 3:0, prvi gol primio tek u finišu 7. minuta, a nijednom nije dozvolio suparnicama da priđu na manje od dva razlike.

Bilo je i 6:1, da bi tada uslijedio pad i greške u napadu, što su „ratnice” iskoristile da smanje na 6:4.

„Lavice” su imale i 11:6, potom sa nekoliko grešaka u napadu dozvolile gošćama da tri puta dođu na minus dva, ali to je bilo sve.

Predvođene blistavom Milenom Raičević, koja je podijelila čak 14 asistencija, domaće su na 13 minuta prije kraja povele 22:14 i natjerale Huan Ignasija Pradesa da uzme treći, posljednji tajm-aut.

Pitanje pobjednika je već bilo riješeno, a Itana Grbić i Đurđina Jauković su se sa dva završna gola pobrinule da konačna razlika bude velikih plus sedam.

Jovanka Radičević i Jauković su dale po pet golova, Đurđina Malović i Tatjana Brnović po četiri, a Ema Alivodić, Raičević i Ivona Pavićević po tri.

Marina Rajčić, koja je proglašena za igračicu utakmice, zaustavila je 10 šuteva i sedmerac, a Marta Batinović je imala dvije odbrane.

Španjolke je predvodila Aleksandrina Kabral-Barbosa sa pet pogodaka.

„Lavice” u ponedjeljak igraju sa Njemačkom, koja je večeras savladala Poljsku 25:23. Ako pobijedi Njemice, a Španija bude bolja od Poljske, Crna Gora bi već nakon dva kola mogla da obezbijedi maksimalna četiri boda za grupu II glavne faze u Skoplju.

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve