Anđela Guberinić je iz Komova stigla u Rudar, a prije nego što je ušla u priču filijale Budućnost Bemaxa, talentovana rukometašica je na EP za kadetski uzrast izabrana za najbolji tim šampionata!

Idealna postava motiviše, ali još više nova sredina gdje želi da uči i da se iskaže.

- Došla sam u Rudar da bih napedovala i nadam se da će se to ostvariti. Adapacija je brzo prošla, ali je bilo neobično jer sam došla u veći grad, gdje su drugi ljudi, nova škola, a i drugačiji je rad na treninzima - kazala je Guberinić.

Jedva čeka da krenu utakmice.

- Brzo počinju evropske utakmice i crnogorska liga, a za nas je bitno da igramo dobro i da nakon svake utakmice imamo odličan osjećaj. Mislim da je pored jedinstva, osjećaj najvažniji.

Nekoliko igračica je stiglo u Rudar, a Guberinić kaže da je uklapanje bilo dobro. Istina, malo će još trebati vremena da se do kraja sve djevojke upoznaju, ali do sada sve ide svojim tokom.

Mlada igračica iz Andrijevice ističe da je kompletno ljeto radno provela i da joj nije bilo teško da iz rada sa kadetskom reprezentacijom i poslije šampionata Evrope uđe u nove obaveze.

- Često treniramo dva puta na dan što mi potpuno odgovara.

Kakva je uloga talentovane igračice u ekipi?

- Prije svega želim da dobro igram u odbrani, pravim šanse saigračicama i da sam na maksimumu i to uvijek.

Pokriva i poziciju pivota i krila. U prošloj sezoni na domaćoj sceni u dresu Komova bila je odlična. Na EP posebno motivisana u odbrani. Bukvalno je bilo po čitavom terenu.

- Bilo šta da radim uvijek se trudim da sam na maksimumu. I to je taj dobar osjećaj kada znaš da si sve uradio ili onoliko koliko si mogao da uradiš - poručila je Guberinić.

Rudar će u subotu odigrati prvi meč uokviru EHF Evropskog kupa sa slovenačkom Litijom. Utakmica počinje u 18 sati.

 

Foto: mnerukomet

Pratite nas!