Pet trofeja u Ligi šampiona sa Đerom, zlato i MVP priznanje sa Brazilom na Svjetskom prvenstvu u Srbiji, najbolja igračica planete 2014, zvanično najbolja u Evropi u 2019. godine...

Ko imalo poznaje ženski rukomet, zna da se sve ovo odnosi na Eduardu Amorim.

Fenomenalna Brazilka, po mnogima najbolja igračica svijeta u drugoj deceniji 21. vijeka, u ekskluzivnom intervjuu za MNErukomet najavljuje meč Budućnost - Đer, koji se igra u nedjelju u „Morači”.

Igraš svoju 15. utakmicu protiv Budućnosti u Ligi šampiona za manje od osam godina. Misliš li da je taj klub najveći tvoj i Đerov rival kroz sve ove godine?

- Bio je tokom mojih prvih godina u Đeru. U posljednje vrijeme atmosfera u „Morači” nije kao nekad, naše utakmice su manje glasne, ali ne manje bitne. Uvijek je lijepo igrati protiv Budućnosti, ima vrlo dobar timski duh.

Šta misliš o ovom timu Budućnosti? Ko su najbolji igrači Adžićeve ekipe?

- Ima mješavinu mladih i iskusnih igračica, može se vidjeti da su vrlo dobro utreniranine. Vjerujem da su Jauković i oba krila najbolje igračice u tom timu.

Šta može da odluči u nedjelju veče? Šta su prednosti Đera, a šta Budućnosti?

- Vjerujem da imamo brži i iskusniji tim od njih, tako da bi to mogle da budu naše prednosti. Ali, u posljednje vrijeme ne igramo najbolje, to bi mogla da bude prednost domaćina.

Nakon dvije godine ste izgubili od Šiofoka, a zatim remizirali protiv Bresta. Šta je bio razlog za to?

- To što smo primale više golova u jednom poluvremenu objašnjava puno. Naša odbrana nije radila kako bi trebalo, a u tim danima su nam nedostajali bolja izdanja i veća preciznost svih igračica.

Misliš li da će vam pobjeda u Brestu povećati samopouzdanje, s obzirom na to da ste gubile četiri razlike na manje od 15 minuta do kraja?

- Da, bio je to nevjerovatan timski rad, pokazuje kakvi smo borci i koliko možemo da učinimo čak i kad nam sve ne ide od ruke. Na dobrom smo putu da kao tim ponovo postignemo naš visok nivo.

Brazil je igrao protiv Crne Gore u Londonu i Rio de Žaneiru. Očekuješ li da vidiš „lavice” i u Tokiju? Ko će, po tebi, biti favorit za zlato na Olimpijskim igrama?

- Nisam toliko razmišljala o suparnicima. Fokusiram se samo na uživanje u svojim posljednjim Olimpijskim igrama. Nemamo tako iskusan tim, pa ćemo uraditi sve da izgradimo novu generaciju. Što se tiče favorita, vjerujem da je to Rusija.

Foto: www.facebook.com/pg/gyoriaudietokcofficial

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve