Pauzu od Lige šampiona rukometašice Budućnosti koriste da poboljšaju fizičku spremu i takički se spreme za novi meč narednog vikenda sa Valčeom, ako ne dođe do novog odlaganja.

- Krivo nam je što se odlažu mečevi, ali smo bile svjesne da će se i to dešavati i vjerovatno nas pratiti kroz sezonu. Svi za to moramo spremni da budemo. Maksimalno koristimo ovaj period, prije svega da pojačamo fizičku spremu i taktički se spremimo za nove rivale. Radimo jako i kvalitetno za nove izazove koje vjerujem da ćemo uspješno dočekati i preskočiti- ispričala je Katarina Džaferović.

Iza Budućnosti je težak period. Korona virus je žestoko poremetila rad kompletne ekipe.  

- Bio je psihički težak period, lagala bih kada bih rekla da nije. Morali smo da se adaptiramo na situaciju, svjesni u kakvom ćemo sastavu dočekati start Lige šampiona. Mnoge od nas fizički nijesu bilo spremne, ali od Bresta smo ličili na ekipu kakva je trebala da bude, a nije bila zbog onakve situacije.

Važnu pobjedu ,,plave” su ostvarile u posljednjem kolu u gostima protiv Borusije u Dortmundu.

- Nijesu samo bodovi bilo važni koliko to da smo pokazale mentalnu snagu i karakter. Na taj-maut trener nam je kazao da ne gledamo u semafor, da igramo slobodno i bez opterećenja. Zato smo i stigle minus od tri gola. Nije nas razlika poremetila. Pokazale smo da je sve moguće.

Mlada rukometašica Budućnosti vjeruje da će njen tim u nastavku Lige šampiona podizati formu.

- Možemo još bolje, sigurno. Pokazaćemo bolju igru već u sljedećoj utakmici.

I Katarina se, poput ekipe, bolje osjeća.

- Odlično se osjećam. Bez povreda, kao i većina djevojaka. Biće još bolje u nastavku.

 

 

 

Pratite nas!

Najčitanije

  • Nedjeljno

  • Mjesečno

  • Sve