Konferencija za novinare Ženskog rukometnog kluba Budućnost Bemax održana je uoči duela protiv Borusije Dortmund koji se igra u nedjelju u 16 sati u „Bemax areni“.  O očekivanjima od prvog meča na domaćem terenu u novoj sezoni, govorile su trener Bojana Popović, pivot Tatjana Brnović i golmanka Anastasija Babović.

Nakon poraza od Podravke u Koprivnici na otvaranju nove sezone, „plave“ najavljuju bolje izdanje i žele povoljan rezultat koji je veoma značajan u borbi za plasman u narednu fazu, jer je protivnik direktni konkurent u borbi za pozicije koje vode među 12 najboljih timova Evrope.

U taboru našeg tima ističu da je Borusija pokazala kvalitet remijem protiv favorizovanog FTC-a na startu, da ima odlične igračice, ali vjeruju da uz pravi pristup, mogu do dva boda.

- Očekujem našu veću borbenost u odnosu na premijerni meč u novoj sezoni. U duel protiv Podravke smo ušle mlako, uvidjele smo da je najveći problem bio naš pristup, odnosno činjenica da je trebalo da budemo agresivnije i da igramo sa više faulova. Spremne za izazov koji nas očekuje u nedjelju nakon što smo ih dobro smo analizirale. Iznenadio nas je remi Borusije protiv favorizovanog FTC-a. To je iznenađenje za sve koji prate rukomet u posljednjih par sezona, jer FTC na svakoj poziciji ima mlade i kvalitetne igračice, uz nekoliko iskusnijih. Borusija je osvojila važan bod u borbi za plasman u narednu fazu, jer protiv tako ozbiljnog protivnika nijesu mogli da računaju na remi. To je zadatak više za nas i moramo da imamo u glavi to da nam je ova utakmica veoma važna, kao i pobjeda koju želimo - kazala je Brnović.

Budućnost i Borusija bili su rivali i prošle sezone, a naš tim dobio je oba međusobna duela - u oktobru prošle godine u Njemačkoj je bilo 28:26, dok je u Podgorici bilo 31:27.

 - Nijesmo ušle u duel protiv Podravke onako kako smo očekivale. Imale smo međutim, vremena da uradimo analizu i da izvučemo pouke iz prvog poluvremena. U drugom poluvremenu smo pokazale da imamo kvalitet iako smo mlada ekipa. Kada poštujemo dogovore možemo da igramo i protiv Podravke i protiv svih drugih timova. Borusija je takođe, mlada ekipa, ali veoma kvalitetna, što su pokazali protiv FTC-a. Očekujem veliku borbu i vjerujem da je to jedini način da nešto napravimo. Borusija ima raspoložene bekove, danas svi igraju kvalitetan rukomet, pa se dešavaju i rezultati koji su za neke iznenađenje kao što je remi njemačkog tima protiv FTC-a. Mladost i velika energija su donijeli bod Borusiji, a vjerujem da to mogu da budu i naši aduti u predstojećem meču - kazala je Babović.

Nedjeljni duel u „Bemax areni“ počinje u 16 sati.

Prodaja ulaznica na šalterima ,,Bemax Arene“ biće organizovana u subotu od 9 do 16 sati i u nedjelju 9 sati do početka utakmice. Cijena ulaznice je 3 eura.

Foto: D. Starčević

 

Pratite nas!