Rukometašice Trebjese  - 2008. i 2009. godište i Budućnosti - 2006. i 2007. godište, osvojile su ,,Trebješko kup” u Nikšiću.

Trebjesa je po peti put organizovala turnir na kojem je učestvovalo osam ekipa iz Crne Gore i BiH.

U starijoj konkurenciji domaćin je osvojio 2. mjesto, Lokomotiva treće, na četvrtom mjestu završila je Sloga, Mornar 7 je bio peti, a Nikšić šesti. U ovoj konkutenciji  najbolja golmanka je bila Vanja Živković iz Trebjese, igračica turnira Sajra Šuta (Lokomotiva), a najefikasnija Azra Letić (Lokomotiva).

U idealnoj postavi, koju su birali treneri, našle se se: (lijevo krilo) Anastasija Kokotović, (lijevi bek) Azra Letić, (srednji bek) Anđela Borilović, (desni bek) Ksenija Kuzman, (desno krilo) Danijela Bajović, (pivot) Ema Dedić, Anđela Jakovljević pokazala je najviše u odbrani.

Domaćin je bio najbolji u najmlađoj kategoriji, druga je bila Lokomotiva, zatim Jedinstvo i Zrinjski. Pojedinačne nagrade otišle se u ruke članicama Trebjse, golmanki Maši Dubljević i najboljoj na turniru Anđelini Orbović. Golgeterski se istakla a Đejla Mešić iz Lokomotive.

U idelnoj postavi su: (golmanka) Maša Dubljević, (lijevo krilo) Mirela Hasanović, (lijevi bek) Anđelina Orbović,(srednji bek)  Ivana Savić, (desni bek)  Ksenija Nikčević, (desno krilo) Ila Šoša, (pivot) Anđela Pejović. U odbrani se najviše istakla Vasilisa Savić.