Koronavirus je promijenio život u Crnoj Gori, uticao je i na sport. Takmičenja su prekinuta, a sada i treninzi. Sve ekipe su na prinudnom odmoru, kao i ŽRK Komovi. U trenutku kada je Druga liga prekinuta, mlade rukometašice ove ekipe sa tri pobjede, remijem i sedam poraza bile su devete na tabeli.

Trener Milija Kastratović, koji je rukometaš Komova, pokušava savjetima da pomogne mladim igračicama da treningom kod kuće održe vedar duh i kondiciju

- Svi radimo i pokušavamo da održimo kondiciju. Međutim, rukomet je kolektivan sport, ne možemo baš sve i do kraja da sprovedemo. Nekim radom možemo da održimo kondiciju, a samo zajedničkim treningom taktičke i tehničke stvari - rekao je Kastratović.

Rukometašice Komova prvi put se od ove sezone takmiče u Drugoj ligi.

- Naš tim je baš mlad. Rezultat nam nije imperativ, koliko druženje i sticanje iskustva. Upravo zbog mladosti smo polako ušli u ovu priču.

Kastratović se nada da će liga krenuti. Vjeruje da će svijet pobijediti koronavirus.

- Staće sve ovo i krenućemo. Teško je bez sporta, ali zajedno moramo i možemo da izdržimo sve. Prije svega, važno je da poštujemo sva upustva koja su nam predočena. Ne smijemo da dozvolimo da se virus proširi. Za sport ima vremena. I na ovaj način, radom kod kuće, savjetima, razmjenom iskustva, možemo do pobjede.

 

Pratite nas!