Marija Marsenić, golmanka kadetske reprezentacije Crne Gore, kaže da ekipa na predstojećem SP u Skoplju može puno toga da dobije, a da je kvalitetan rad u pripremnom periodu ulaznica za neke lijepe stvari. Prvi meč rukometašice koje predvodi Maja Savić odigraće sjutra (10.30 sati) sa Alžirom. Mlade rukometašice u grupi A su još sa Islandom i Švedskom.   

- Iza nas su odlične pripreme. Dale smo sve što smo mogle proteklih sedmica i nadam se da će nam se vratiti. Sa nama su dvije mlađe igračice koje su bile baš dobre na treninzima, a uz sve to energija nas je gurala do samog kraja - istakla je Marsenić.

Ekipa neće moći da računa na Andreu Škerović koja ima koronu.

- Teško će biti bez Škere, a na meni je veća odgovornost. Naravno, ne plašim se, ali bilo bi mnogo lakše da je sa mnom. Škero je uvijek uz mene i radimo kao tandem. Mislim da sam u dobroj formi, osjećam jaku energuju od ekipe što daje vjetar u leđa.

Marija kaže da je prva utakmica najteža i da poštuju rivala.

- Analizirali smo Alžir. Čeka nas malo drugačiji stil rukometa, čini mi se da idu više srcem, a manje taktikom. Ta prva utakmica je uvijek teška, ali sa pravim odnosom i dobrom energijom možemo do cilja.

U posljednja dva kola grupe A kadetkinje će čekati pravi test.

- I island i Švedska su jake reprezentacije. Možda je Švedska i bolja. Mislim da ne treba razmišljati daleko, čeka nas Alžir i to je ono što nas trenutno interesuje - jasna je golmanka Rudara.

 

Pratite nas!