Naši rukometaši nijesu imali snage od pobjede nad Hrvatskim da nastave u istom ritmu. ,,Lavovi” su u posljednjem kolu EP poraženi od Islanda.

- Odigrali smo dva različita poluvremena. Kad se igra jako bitan meč uđemo u neku drugu varijantu, ne igramo istom energijom i žarom. Ne može se Island dobiti samo na srčanost, ,,mala“ su nacija kao i mi, takođe imaju ratnički duh. Trebalo je da igramo pametnije, na svakoj poziciji osim lijevog krila bili su znatno bolji. Imali su dosta problema s koronom, najviše od svih ekipa u glavnoj rundi i mora im se čestitati - rekao je golman Simić.

Naš tim završio je šampionat Evrope na 11. mjestu.

- Napravili smo pet koraka naprijed, velika je stvar proći glavnu rundu s dvije pobjede, a onda pobijediti Hrvatsku, kada smo pokazali da nijesmo tu slučajno. Protiv Holandije nijesmo iskoristili šansu, protiv Francuske smo se dobro držali u prvom poluvremenu. Nijesmo ekipa koja može da se vrati iz loše forme. Opšti utisak je nevjerovatan, ponosan sam kako smo predstavljali Crnu Goru. Nedostaje nam iskustvo koje ćemo možda steći ovim prvenstvom, jer nikad nijesmo odigrali ovoliko utakmica na velikom takmičenju.

 

Pratite nas!