Milena Raičević pamti velike utakmice sa Đerom, lijepe i teške trenutke. Zna dobro snagu mađarskog velikana, ali i poznaje svoj tim i mogućnosti koje priželjkuje sjutra u 2. kolu glavne runde u Đeru.

- Gostujemo šampionu Evrope, zbog čega i očekujemo tešku i zanimljivu utakmicu. Sigurna sam da će publika biti bučna, ali to neće biti problem za nas. Želimo da igramo pametno od prvog minuta, da ne jurimo za njima, već da one jure za nama. Vjerujem da smo ih spremili na pravi način i da ćemo, prije svega, dati maksimum izuzetno bitan za sjutrašnju utakmicu.

Đer je ranjiv, prošla nedjelja pokazala je koliko, može li Budućnost to da kazni?

 - Definitivno su te dvije utakmice pokazale neke njihove slabosti. Pred početak sezone igrali smo sa njima, ali na utakmicu moramo da zaboravimo. Bila je davno. Sada imamo neke njihove svježije, kao što je posljednja sa Brestom u kojoj su, ipak, uspjeli da izvuku remi. Naš maksimum je najbitniji za dobru utakmicu.

Slabe tačke su vidljive.

- Golmanke su im bile najslabija karika. Ako ralno gledamo do 55. minuta su imale odbranu. Bilo je to njihovo najlošije izdanje, ali zbog toga ne smijemo da se opustimo i da pomislimo da će slično biti sjutra. Radi se o šampionu Evrope.

Đer igra sigurno, a najjače oružje je tranzicija.

- Imaju brz napad, dosta tečnu loptu, akcije i, prije svega, vrhunske igračice. Ko god da uđe, isto je. Za svakoga se moramo spremiti na poseban način.

Gdje je Đer opasnije u tranziciji ili pozicionom napadu?

- Najopasniji su iz tranzicije. Jer, ako gledamo na utakmicu koju su izgubili, gro golova su dali iz brze igre. Pozicioni napad im nije bolja karika. Tranzicija je njihovo glavno oružje - kazala je Raičević.

 

Pratite nas!