Dok rukometašice Budućnosti na aerodromu u Bukureštu čekaju let za povratak kući, pozvali smo Emu Ramusović.

U kratkom razgovoru za mnerukomet.me, 22-godišnja Beranka je prenijela seriju osjećanja poslije prespevane noći u velikoj pobjedi Budućnosti u Valčei.

- Srećna sam i ponosna. Najteže gostovanje smo prebrodile, a što je najvažnije, od ulaska u dvoranu nijesmo dale na sebe. Ovo je bio test karaktera, položile smo i idemo dalje. Znamo da možemo bolje, a ovu sedmicu posvetićemo pripremi Bresta - kazala je pivotmenka Budućnosti.

Iz rezultatske klackalice “plave” su izašle kao pobjednice.

- Najvažnije je bilo da ne podlegnemo atmosferi, a iskreno, od 1. minuta zagrijavanja, svaka od nas je bila srećna što će takvu utakmicu igrati u onakvom ambijentu. Lično sam bila baš puno srećna, kao da su došli “varvari” i za nas navijali. Tako sam to doživjela. Osim toga, taj fokus, od 1. minuta, bio je toliko jak, da smo onakvu, napadačku ekipu, zadržali na 20 golova.

Čule su jedna drugu, pogledom se sporazumijevale.

- Vjerujte mi, nekoliko puta sam zastala, misleći da sudije sviraju nešto, a ustvari, taj zvuk je dolazio sa tribina. U suštini je bilo teško, ali ni glasna publika, kao ni rival, nijesu nas poremetili.

“Plave” će brzo u goste Brestu. Očekivanja?

- Ne volim da prognoziram. Ne bih previše pričala. Dobili su nas, u seriji su, zahtjevna ekipa, sa kvalitetnim bekovima. Kao i uvijek, odbrana bi mogla da presudi. I za Brest je potrebna odbrana na visokom nivou.

Pobjeda je u Valčei ostvarena bez kapitenke Milene Raičević i golmanke Marine Rajčić.

- Nije nam bilo lako. Dva važna igrača su falila, a u protekloj sedmici zajedno dva treninga nijesmo spojile - kazala je Ramusović.

Pratite nas!