Bravo za Marinu!

- Svaka joj čast za sve, znam kroz što je prošla, poznat mi je bol u leđima - kazao je Petar Kapisoda, predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore po dolasku nacionalnog tima sa Svjetskog prvenstva iz Japana.

Naša „lavica”, zbog problema sa leđima, mečeve sa Senegalom i Kazahstanom pratila je sa tribina. A onda...

Marina je pokazala klasu. I to je to, klasa je klasa i onda kada najviše boli i kada je najteže. Ušla je protiv Mađarske, ostalo je rukometnoj javnosti poznato, zar ne?

 - Imala sam manjih problema tokom povratka, put je bio dug, danas je bolje. Odmaram i odmaraću. Od 25. ili 26. decembra vidjećemo kako dalje. U dogovoru sa Tanjom i Majom napravićemo plan. Ono što me raduje i zbog čega sam ohrabrena je da je izuzetni doktor, specijalista za ovaj dio tijela, Milenko Savić, nakon pregleda i gledanja nalaza, utvrdio da stanje leđa nije za operaciju. Postoji problem, nikad ne znam kada će bol da me savladati. Kada dođe do toga potreban je odmor. Ali, doktor mi je sve objasnio. Korigovaćemo rad, korigivala sam ga i do sada. Moram da pazim na svaki pokret, da ne dolazi do kočenja - ispričala je Rajčić.

Psiha je bila važan faktor u oporavku. Vjerovala je u sebe od prvog minuta.

- Nije bilo upitno da li ću da branim, nego do koje granice bih mogla da idem i pružim maksimum. Jer, kada je utakmica moram da se skoncentrišem da na najlakši mogući način odbranim loptu. Moram da vodim računa o svemu, da se dobro zagrijem...

Bol se vraćala, ali Marina je izdržala.

- Srećom, imali smo dan pauze, radila sam konstantno sa fizioterapeutima. Održavali smo stanje leđa na dobrom nivou. Nije bilo kočenja nakon toga, a da je boljelo, boljelo je.

Zadovoljna je postignutim u Japanu, a o porazu od Španije, koji je bio ključan na putu do polufinala, golmanka Budućnosti kaže:

- Desilo se, a smatram da sreću treba zaslužiti. Možda zbog nečega nijesmo zaslužile da odbranimo loptu, ne primimo gol. Ali, postoji drugi put i želimo da ga prođemo. Mala Crna Gora ostvarila je veliki uspjeh. Na ovakvom šampionatu, sa puno iznenađenja, gdje je svako svakoga mogao da dobije, uspjele smo da dođemo do cilja. Biti peti za nas veliki podstrek zbog marta i kvalifikacija.