Alma Hasanić, nekadašnja reprezentativka Crne Gore, u Larviku sa porodicom proživljava sudbinu sportista širom planete. 

- U Norveškoj niko nije izgubio posao, a skoro je sve zatvoreno. Klubovi ne treniraju, svako se na svoj način snalazi i održava formu. Istina, imamo plan i program rada, ali je važno biti kreativan. Uglavnom to što možemo kod kuće završimo, a u Larviku je puno šuma, pa možemo da održavamo kondiciju. Uglavnom, vrijeme provodim sa porodicom. Sa djecom sam kada je suprug na poslu. Kombinujemo se - kazala je za naš portal Hasanić.

Alma ima dvije uloge u Larviku. Brani i radi za klub.

- Nijesam samo igrač, već i radim u klubu. Svestrana uloga. Dogovorila sam se da pola radnog vremena provodim u organizaciji raznih poslova. Ugovorom sam vezana i za narednu sezonu.

Klub se još dobro drži.

- Radimo svi da klub opstane. U Norveškoj država isplaćuje igrače većeg broja klubova, a Larvik je jedan od rijetkih koji nije na teretu. Pokušavamo da se održimo. Nekoliko nas radi na tome. Cilj je da sakupimo novac za plate. Imaćemo još za mjesec, a onda ćemo vidjeti kako dalje.

Alma je puno pomogla klubu, nekadašnjem velikanu, da se ove godine vrati u Prvu ligu. Osim što se hrabro nosi sa dvije funkcije u klubu, riješila je da završi fakultet.

- Davno sam upisala Pravni fakultet. Mislim da ću brzo da završim treću godinu, ostala su mi još tri ispita. Nakon toga ću da vidim kako dalje. Ne znam koliko ću imati vremena za dalje školovanje. Za zvanje advokata potrebno je učiti još pet godina.

Situaciju u Larviku opisala je ovako:

- Rade samo prehranbrene prodavnice, od sedam sati. Počeli su da se zatvaraju ugostiteljski objekti, neki kafići rade, ali alhohol niko ne služi. Mjesta koja okupljaju ljude su, manje-više, zatvorena.

Lijepa priča Larvika od marta, kada je ovaj klub završio posao oko ulaska u Prvu ligu, i dalje je tema broj jedan.

- Niko nije očekivao, mislili su da nijesmo to što smo bili. Ranije sam za medije pričala da je dobro što nas niko ne vidi kao favorite, jer ćemo bez pritiska uraditi dobre stvari. Zaista sam ponosna na djevojke. Izgubili smo samo dvije utakmice i odigrali jednu neriješeno. Ponosna sam i kako se klub podigao nakon krize. Svi mi, znači igračice, treneri i ljudi koji vode klub, potrudili smo se da uspijemo.

Klub je pomogla i bivša igračica Anja Edin-Hamerseng.

- Radila je sa nama psihološku pripremu. Ušla je od starta u priču, ustvari sa svojom firmom i puno nam je pomogla. Anja je dosta toga za nas uradila. Ali i amosfera je bila odlična.

Kako dalje...

- Ako sve ovo potraje, čeka nas kriza. Pitanje je koliko će ovo da traje. Ali, zdravlje je preče od svega. Nadam se da će se sport sačuvati i da će sponzori ostati uz sport.

Crna Gora, Budućnost

- Pratim, naravno, izdanja Budućnosti i reprezentacije Crne Gore. Krenulo je kako treba. Bila sam sigurna u plasman Crne Gore na Olimpijske igre. Vidjela sam da su na pravom putu. A onda je stao sport. Vjerujem da ćemo, u ovoj pauzi, sačuvati dobar duh i da ćemo biti strpljivi. Najvažnije je sačuvati glavu.

Pratite nas!