Ovo je jedan od najtežih momenata u mojoj karijeri.

Tim riječima je Miloš Vujović najbolje opisao koliko je teško podnio povredu na utakmici sa Slovenijom.

Prvo lijevo krilo „lavova“ je obnovilo povredu pete, zbog koje je propustilo dosta utakmica Tatabanje ove sezone, ali i Evropsko prvenstvo koje je u toku.

Miloš je uz saigrače, svakodnevnom kontaktu, vjeruje u njih.

- Iz kluba su zahtjevali da se odmah vratim, kako bi što prije počeo sa oporavkom, da ne propadne drugi dio sezone. Sa momcima sam u mislima, u kontaktu sam, bodrim ih koliko mogu - kazao je za naš portal Vujović.

Jedva čeka početak utakmice sa Srbijom. Vidi nekoliko stvari koje mogu da odluče u korist njegovih saigrača.

- Psihološki momenat je važan. Što se tiče manjka igrača, mogu da izvuku pozitivne stvari, jer smo uvijek na terenu oslabljeni izgledali jači i složniji. Golman Simić odradiće posao na vrhunskom nivou, kad god je gusto tu je. Pričao sam sinoć sa Milošem Božovićem, rekao mi je da se bolje osjeća, što je odlično. Osjećam da su spremni. Takav je i momenat, vrlo važan, za obje reprezentacije. Moj osjećaj je da moramo da pobijedimo, došlo je vrijeme da kažemo: ljudi, dosta je bilo, ovo je noćas naše. Samo sa takvim pristupom možemo da računamo na pobjedu.

Ko su favoriti?

- Danas svako igra, trči, šutira, zna da se pripremi. Mislim da je najviše u pitanju motivacija pred meč. Da li će se veće ekipe opustiti. Na ovom prvenstvu je sve moguće. Sinoć ste vidjeli poraz Francuske od Portugala. Ali, to je rukomet, zbog toga je lijep za gledanje. Ne mogu sigurno da odredim ko su favoriti.

Našeg reprezentativca čeka oporavak.

- Malo sam bolji, ali to je subjektivan osjećaj. Povreda je, tako izgleda, ozbiljnija. Prošlo je šest, sedam mjeseci, još se nijesam oporavio. Moraću ozbiljnije da shvatim problem i da vidim kako da ga riješim. Mislim da ću najvjerovatnije putovti u Njemačku sa doktorima da vidim da li imaju bolju terapiju. Moj budući klub se baš zainteresovao da mi pomogne. Pokušaću u Berlinu da se izliječim. Ali, definitivno povreda traži mirovanje. Ispred mene su novi izazovi...

 

Pratite nas!