Andrea Škerović sa 19 odbrana vodila je Rudar do pobjede u Tivtu (35:22) u 9. kolu Prve SBbet lige.

Filijala Budućnost Bemaxa sa viškom od šest golova sačekala je drugo poluvrijeme i rutinski privela meč kraju. Jelena Vukčević bila je najefikasnija sa devet golova, Nikoleta Radmanović postigla je sedam.. Kod Tivćanki Maša Pavlović i Andrijana Ivanović postigle su po tri gola…   

Nikšić je bio bolji od Komova (32:30), a Jovana Bulatović u trijumfu je bila najefikasnija sa osam golova. U ekipi iz Andrijevice Anđela Guberinić i Marija Femić precizne su bile devet puta. Golmanke su bile raspoložene: Vanja Kovačević i Tamara Bojović imale su po 14 odbrana.

Levalea 2010 lako je došla do bodova i ukupno pete pobjede u prvenstvu. Slavile su Nikšićanke 35:20 u meču sa mladim barskim timoma, a Snežana Ćorović i Jelena Kuzman postigle su po šest golova, Najefikasnija u Mornaru 7 bila je Dina Pepić (pet).

Ana Radović sa 15 golova vodila je Ulcinjanke do trijumfa protiv Zete (34:27), a Sibela Mulić dala je tri manje i proglašena je za najbolju igračicu meča. Kod gošći Tamara Džarić devet puta je bila precizna, Maša Mitrović šest, a Nikoleta Babić je šutirala pet od pet.

Nakon devet kola Rudar vodi (osam od osam), prati ga Nikšić (sedam pobjeda i dva poraza), treći je Tivat (6-2), Levalea četvrta (5-4), Ulcinj peti (4-4), na šestom mjestu su Komovi (2-6), Zeta je pretposljednja (2-7), a Mornar 7 je bez pobjede.

Pratite nas!